Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

              <<ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ>>
1.ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ:η χρήση της μπάλας δίνει μεγάλη παρακίνηση στα παιδιά.Πολλές επαφές,μία μπάλα για κάθε παίκτη και πολλά παιχνίδια.
2.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ:οι ασκήσεις πρέπει να είναι προσανατολισμένες σε αγωνιστικές καταστάσεις.
3.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:συμμετοχή στις ασκήσεις όλων των παιδιών.Ο προπονητής οφείλει να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής στους αγώνες.
4.ΜΙΚΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ :όχι μεγάλες σειρές αναμονής για να γίνονται πολλές επαναλήψεις.Επειδή τα παιδιά έχουν έμφυτη την τάση για κίνηση οι επεξηγήσεις των ασκήσεων θα πρέπει να είναι σύντομες.(π.χ για παιδιά κάτω των 8 δεν πρέπει να μιλάμε πάνω απο 15  sec.)
5.ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:τα παιδιά θα πρέπει να παίζουν 3ν3,4ν4,5ν5,γιατί γίνονται περισσότερες επαφές με την μπάλα ,άρα ταχύτερη μάθηση(σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες απαγορεύεται από τις ομοσπονδίες να παίζουν περισσότεροι παίκτες ακόμα και στα επίσημα παιχνίδια).Άρα αυξάνουμε τη συμμετοχή όλων των παιδιών και την ένταση που θα έχει ως αποτέλεσμα στην αύξηση της επίδοσης.
6.ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤHΝ ΗΛΙΚΙΑ:ο προπονητής θα πρέπει να υπολογίζει το στάδιο ανάπτυξης των παιδιών,την ηλικία και το γλωσικό επίπεδο .Οι ασκήσεις θα πρέπει να προσφέρουν κίνητρα στα παιδιά.
7.ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ:ανάλογα με την ηλικία των παιδιών θα πρέπει να οριοθετείται και ο αγωνιστικός χώρος.Μικροί χώροι με μεγάλες εστίες για να εναλλάσονται διαρκώς φάσεις επίθεσης και άμυνας με τη συμμετοχή όλων των παιδιών.
8.ΟΡΓΑΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ:ο προπονητής θα πρέπει να έχει το κατάληλο υλικό για να δουλέψει.(π.χ. μπάλες ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών,κώνους,στεφάνια,εμπόδια κ.α.)
9.<<ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου