Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΚΗΣΕΙΣ -ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ U6

                                           ΚΥΝΗΓΟΣ  ΚΑΙ  ΓΕΡΑΚΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ :Χώρος  20 Χ 20μ.*10-12 παιδιά*Μία μπάλα για κάθε παίκτη.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:Μία ομάδα παιδιών(γεράκια) τοποθετείται πάνω στη γραμμή με μπάλες και ένας παίκτης με διακριτικό φανελάκι (κυνηγός)προσπαθεί να κλέψει τις μπάλες .Κερδίζει αυτός που μένει τελευταίος με μπάλα.
           
                                  ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΟΠΑΝΤΕΛΟΝΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ:Χώρος 20 Χ 20μ.*10-12 παιδιά*Μία μπάλα για κάθε παίκτη.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:Ο προπονητής (για να δείξει την άσκηση)κάθεται κάτω στη μέση του γηπέδου μαζί με έναν παίκτη οι υπόλοιποι  τοποθετούνται πάνω σε μία γραμμή του τετραγώνου με μπάλες και προσπαθούν με διάφορες ντρίπλες να περάσουν απέναντι.Ο παίκτης (σφουγγαροπαντελονής)που είναι καθισμένος στο έδαφος προσπαθεί να κλέψει τις μπάλες χωρίς να σηκωθεί από το έδαφος.Όποιος χάνει την μπάλα του κάθεται κάτω.Κερδίζει ο τελευταίος που μένει με μπάλα.

                                                     ΤΡΕΝΑΚΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ:Χώρος 20 Χ 15μ.*Ολόκληρη η ομάδα*Μία μπάλα για κάθε παίκτη.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:Χωρίζουμε τους παίκτες σε δύο ομάδες με διακριτικά φανελακιά  και γίνονται ζευγάρια διαφορετικού χρώματος με μία μπάλα ο καθένας.Ο ένας από το ζευγάρι τρέχει κάνοντας αλλαγές κατεύθυνσης και ο άλλος τον ακολουθεί.Όχι απότομες αλλαγές,όχι πολύ γρήγορα.ΣΤΟΧΟΣ:επαφές με την μπάλα,αλλαγές κατεύθυνσης,αντίληψη χώρου και απομάκρυνση του βλέματος από την μπάλα.

                                            ΕΠΙΘΕΣΗ  ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ
Φτιάχνουμε ένα κύκλο ανάλογα με τον αριθμό των παικτών.Μέσα στον κύκλο μπαίνουν όλοι οι παίκτες-ψαράκια, (με μπάλα),εκτός από δύο(καρχαρίες) χωρίς μπάλα,οι οποίοι τρέχουν γύρω από τον κύκλο.Με το σφύριγμα του προπονητή μπαίνουν μέσα και έχουν 15sec. να βγάλουν όσες περισσότερες μπάλες μπορούν εκτός κύκλου.Όσοι χάνουν την μπάλα τους  βγαίνουν εκτός.Οι δύο τελευταίοι κερδίζουν το παιχνίδι.(αν θέλουμε οι νικητές γίνονται καρχαρίες).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου